23 okt 2013

Geen iPad 5 maar iPad Air aangekondigd

0 Reacties

Apple heeft dinsdagavond niet de verwachte iPad 5, maar de dunnere iPad Air aangekondigd. De vijfde generatie van de tabletcomputer heeft hetzelfde design als de iPad mini en is een stuk dunner, lichter en compacter. De iPad Air zal vanaf 1 november verkrijgbaar zijn in Nederland. Tevens werd een nieuwe iPad mini met Retinascherm aangekondigd.

iPad Air
De nieuwe iPad heeft net als zijn voorganger een 9,7 inch touchscreen met een resolutie van 2048 x 1536 pixels, Apple Retina-resolutie. Door het nieuwe ontwerp zijn de bezels, de scherm randen, een stuk dunner dan bij de vorige generaties van de iPad, waardoor de tablet in zijn geheel een stukje compacter is geworden. Ook is de iPad Air met een dikte van 7,5 mm bijna 2 mm dunner dan de eerdere iPads. Het gewicht is ook bijna 200 gram gedaald, naar 450 gram.

iPad Air draait op Apple’s ‘64-bit desktop-class Apple A7’chipset. Die moet volgens Apple voor ongekende snelheid zorgen, en tevens een accuduur van een dag bij intensief gebruik. iPad Air is vanaf 1 november verkrijgbaar in zowel een wifi-only als een wifi+4g versie. Prijzen lopen uiteen van 479 euro voor de goedkoopste 16 GB versie tot 869 euro voor de duurste 128 GB-versie.

iPad mini
Apple presenteerde dinsdag tevens een nieuwe uitvoering van de iPad mini. Het kleine broertje is nu ook voorzien van een Retina-touchscreen, met 2048 x 1536 pixels. Tevens is dezelfde Apple A7-processor als in de iPad Air aan boord. iPad mini komt als wifi-only en wifi+4g versie, eveneens vanaf 1 november in de winkels. De goedkoopste versie kost 389 euro, dat is dus wat duurder dan zijn voorganger, die tevens in de handel blijft.

1 miljoen
Tijdens de perspresentatie, waar Apple ook een vernieuwde MacBook Pro presenteerde, werd verder bekend gemaakt dat de Apple Appn Store de afgelopen maanden verder gegroeid is en nu een miljoen apps bevat. Samen zijn die goed voor 60 miljard downloads, zo liet Apple weten.

(bron: Connexie.nl)

[begin]