04 dec 2013

KPN 4G nu ook gratis op instapabonnementen

0 Reacties

Met ingang van vandaag biedt KPN ook 4G aan in de instapabonnementen Basis 100 en Basis 200. Tegelijkertijd wordt de databundel verhoogd, bij Basis 100 tot 250 MB en bij Basis 200 tot 500 MB, en dit zonder verhoging van de prijzen. KPN deelde dit vandaag op een persbijeenkomst mee.

Ook de consumenten die nu al een Basis 100 of Basis 200 gebruiken krijgen 4G en de verhoging van de databundel er zonder extra kosten bij. Het geldt voor zowel de abonnementen met toestel als voor de sim-only-abonnementen.

Net als bij de overige abonnementen krijgt de consument geen ‘bill shock’ meer. Wanneer de databundel verbruikt is, gaat de snelheid terug naar 64 kbit/s, genoeg om zaken als WhatsApp te kunnen blijven gebruiken. Het is bij Basis 100 en Basis 200 niet mogelijk om de databundel uit te breiden; bij de abonnementen Alles-in-1 Instap, Standaard en Premium is het wel mogelijk om de bundel met 250 MB à 5 euro te verhogen.

Overigens stelt KPN vast dat op dit moment 80 procent van de consumenten binnen de beschikbare databundel blijft. Bij de zakelijke gebruikers ligt dit op 97 procent.

Op de persbijeenkomst introduceerde KPN ook zijn 4G Lab, een samenwerkingsverband van bedrijven en organisaties om nieuwe toepassingen op het 4G netwerk te ontwikkelen, te testen en uit te rollen. Deelnemers aan het initiatief werken samen aan nieuwe applicaties, starten pilots en delen best practices. Partners van het eerste uur zijn High Tech Campus Eindhoven, Ericsson, Huawei, IBM, TNO, SURFnet en Sanoma.

Met de start van het 4G lab wordt volgens KPN een impuls gegeven aan de ontwikkeling van nieuwe toepassingen die maximaal gebruik maken van de mogelijkheden van 4G voor bedrijven en particulieren die vóór de komst van 4G in Nederland niet mogelijk waren. Zo kunnen omroepen overal vandaan eenvoudig videobeelden live uitzenden, zijn ambulances direct met het ziekenhuis verbonden via breedband-connecties en kunnen medewerkers onderweg overal vandaan real-time communiceren via het eigen bedrijfsnetwerk. Door actief toepassingen te ontwikkelen stimuleert het 4G Lab nieuwe ideeën.

(connextie.nl)

[begin]