30 jan 2013

RIM presenteert vandaag eerste Blackberry 10 telefoons

0 Reacties

RIM zal vandaag tijdens een live event zijn eerste telefoons op het nieuwe platform BlackBerry 10 presenteren dat live te volgen zal zijn. De telefoons liggen vermoedelijk binnen enkele weken na de presentatie in de winkels.

Tijdens het evenement zal RIM twee nieuwe BlackBerry’s laten zien. Een daarvan heeft alleen een groot touchscreen, met een resolutie van 1280×768 pixels. Die eerste telefoon is volgens RIM de enige met die resolutie. Daarna zullen BlackBerry 10-toestellen worden uitgerust met schermen die 1280×720 pixels tonen. De telefoon met qwerty-toetsenbord heeft een 720×720-resolutie. Beide draaien vermoedelijk op een Qualcomm Snapdragon S4-soc. RIM zal volgend jaar in totaal zes toestellen met BlackBerry 10 uitbrengen: drie met alleen een touchscreen en drie met een fysiek toetsenbord.

BlackBerry 10 moet de redding van RIM worden. De Canadese smartphonemaker verloor in de afgelopen jaren veel marktaandeel en behoort inmiddels al niet meer tot de grootste smartphonefabrikanten ter wereld. De verkopen lopen sinds enige tijd ook terug en dit jaar werd voor het eerst verlies geleden. In 2012 zijn ook al de meeste topmensen vervangen om een ommekeer te bewerkstelligen.

(bron: tweakers.net)

[begin]