23 okt 2013

T-Mobile lanceert 18 november 4G-netwerk en 10GB databundel

0 Reacties

T-Mobile lanceert vanaf 18 november een mobiele databundel van 10GB. Dat is dezelfde datum als de lancering van het 4G-netwerk van T-Mobile in delen van de Randstad. De databundel komt beschikbaar bij het ‘Stel samen’-aanbod van de operator.

T-Mobile stelt de eerste mobiele operator in Nederland te zijn met een databundel van 10GB. Volgens T-Mobile is de 10G databundel bedoeld om het verwachte groeiende gebruik van ‘zware’ internetdiensten zoals HD-videostreaming te faciliteren. De prijs van de nieuwe databundel maakt T-Mobile begin november bekend. De 4G-snelheid zal even hoog zijn als bij de 5GB bundel: tot 50 Mbps (down).

T-Mobile liet al eerder weten dat alle klanten met een daarvoor geschikt toestel zonder meerkosten gebruik mogen maken van het 4G-netwerk. De hoogste 4G–snelheden zijn bij een Stel Samen abonnement vanaf  1GB beschikbaar. Bij Samengesteld en Stel Samen abonnementen krijgen klanten bij 80 procent en bij 100 procent van het verbruik van hun datategoed een sms-bericht. Na het bereiken van de datalimiet gaan ze automatisch terug naar een lagere internetsnelheid.

Vanaf 18 november kunnen klanten van T-Mobile in Amsterdam, Rotterdam, (delen van) Den Haag en Utrecht het nieuwe 4G-netwerk van T-Mobile gebruiken. De operator wil eind 2014 80 procent van de T-Mobile klanten toegang te bieden tot 4G.KPN begon in februari 2013 met de uitrol van 4G en stelt momenteel een dekking van 60 procent te hebben. Vodafone volgde in augustus met de uitrol van 4G in de vier grote steden.

T-Mobile voert momenteel het netwerkprogramma ‘Samen Meer Bereiken’ uit. Het programma bestaat uit drie delen en heeft tot doel de stabiliteit, snelheid en dekking van het mobiele netwerk binnenshuis te verbeteren. De drie onderdelen zijn de uitrol van een 4G-netwerk, verbetering van het bestaande 3G-netwerk en een beter mobiel bereik op drukke locaties zoals voetbalstadions en tijdens evenementen.

(bron: telecompaper.nl)

[begin]