20 aug 2012

Vodafone SignaalPlus Plug&Play verbetert 3G indoor dekking

0 Reacties

Vanaf 3 september 2012 biedt Vodafone als eerste Nederlandse telecomaanbieder zowel particuliere als zakelijke klanten de mogelijkheid hun inpandige 3G-dekking via femtocel-technologie te verbeteren. Het gebruik van zware materialen in de bouwconstructies van huizen en kantoorgebouwen of een ligging op grote hoogte kan resulteren in verminderde dekking van het 3G-netwerk. Onder de naam SignaalPlus Plug & Play biedt Vodafone de femtocel aan, die tevens als back-up kan dienen tijdens piekmomenten of een storing op het mobiele netwerk. Het breed beschikbaar maken van femtocellen sluit aan bij Vodafone’s netwerkinnovatieprogramma ‘Fast Forward’, waarmee de telecomaanbieder onder meer de dekking en capaciteit van het mobiele netwerk verder verbetert.

Klanten die SignaalPlus Plug & Play aanschaffen, ontvangen een apparaatje – de femtocel – dat een 3G-signaal zendt en ontvangt voor bellen en mobiel internetten. De femtocel is ontworpen om in een woonhuis of kleine bedrijfsomgeving te plaatsen en wordt via een vaste internetverbinding verbonden met het netwerk van Vodafone. Eenmaal aangesloten ontstaat een 3G-signaal met een straal van circa 30 meter. Door de verbinding via het vaste internet is de femtocel ongevoelig voor drukte of storingen op het mobiele netwerk.

Het apparaat is alleen bruikbaar voor 3G-apparaten die zijn voorzien van een Vodafone-simkaart (maximaal acht gesprekken of datasessies tegelijkertijd) en kan zowel gesloten als open gebruikt worden. In het eerste geval bepaalt de klant zelf welke telefoonnummers gebruikmaken van de femtocel, in het tweede geval kunnen alle Vodafone-klanten binnen bereik van de femtocel deze gebruiken. De verkoopprijs voor SignaalPlus Plug & Play bedraagt € 70,25 (excl. btw) voor zakelijke klanten.

SignaalPlus Plug & Play is de opvolger van de variant die in oktober 2011 in gelimiteerde oplage voor alleen zakelijke klanten op de markt kwam. Door het almaar groeiende gebruik van smartphones en mobiel internet neemt het belang van een goede inpandige 3G-dekking steeds verder toe.

Zie hier een voorbeeldvideo van de werking van SignaalPlus.

Meer weten?
neem contact met ons op

 

(bron: vodafone.nl)
[begin]