23 mei 2013

Vodafone voert inflatiecorrectie door per 1 Juli 2013

0 Reacties

Vanaf 1 juli 2013 past Vodafone de maandelijkse abonnementsprijzen aan van een aantal zakelijke abonnementen. Deze prijswijzigingen zijn het gevolg van inflatie.

Inflatie is een waardevermindering van het geld die ontstaat door prijsstijgingen. Door inflatie daalt de koopkracht. Mensen kunnen met hetzelfde geld minder goederen en diensten kopen. De inflatie wordt jaarlijks berekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek. De inflatie in Nederland wordt gemeten als de stijging van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van het voorgaande jaar. Over het jaar 2012 is dit 2,5%.

Alle prijzen zijn in 2012 dus gestegen met 2,5%. Ook Vodafone heeft te maken met deze prijsstijgingen. Daarom verhoogt Vodafone uw maandelijkse abonnementstarief met het inflatiepercentage.

Deze correctie zal worden doorgevoerd op de volgende zakelijke abonnementen:

  • OndernemersBundels (vanaf 1 april 2011)
  • OndernemersBundels Web (vanaf 1 oktober 2010)
  • iPhone Zakelijk abonnementen (vanaf 1 oktober 2010)

Door de inflatiecorrectie verandert uw maandelijkse abonnementstarief, dit betreft echter niet de overige tarieven zoals het binnen- en buitenbundel-tarief en eventuele extra afgesloten bundels. Wanneer er op uw abonnement nog een promotiekorting loopt, dan wordt de inflatiecorrectie pas doorgevoerd na afloop van de promotiekorting.

Vodafone heeft de inflatiecorrectie clausule sinds oktober 2010 (voor OndernemersBundel Web en iPhone Zakelijk) en sinds 1 april 2011 (voor OndernemersBundel) in zijn Algemene en Aanvullende Voorwaarden opgenomen. Daarom is het niet mogelijk om per direct uw abonnement op te zeggen i.v.m. deze inflatiecorrectie.

Controleer hier wat de inflatiecorrectie voor u betekend.

Bron: Vodafone.nl 
[begin]